O nama

Misija

Koristeći iskustvo i znanje naših djelatnika te stalnim ulaganjem u kvalitetu postati vodeći regionalni ponuđač u području pružanja usluga potpunih rješenja u području industrije, poljoprivrede, drvne industrije i industrije široke primjene.

Vizija

Naš cilj je kontinuirani rast kvalitete te postati prvi izbor pri odabiru pružanja usluga potpunih rješenja u području industrije, poljoprivrede, drvne industrije i industrije široke primjene.

Zašto odabrati Arosa Grande?

18 godina iskustva

Više od 1200 uspješno realizovanih projekata

Iskustva zadovoljnih klijenata potvrđuju našu provjerenu stručnost, kvalitetu i prihvatljivu cijenu.

Sa klijentima gradimo dugoročan partnerski odnos na temelju povjerenja i uvažavanja.

Prilagođavamo se individualnim potrebama svakog klijenta.
Savjetujemo pri pronalaženju optimalnih rješenja za Vašu poslovnu situaciju.
Uspješno surađujemo i sa udaljenim klijentima iz cijele Hrvatske, a također i na tržištu Slovenije, BiH, Austrije i Italije.
Nama je klijent uvijek na prvom mjestu. Sve ugovorene poslove završavamo u roku, bez skrivenih troškova.

Garantujemo kvalitet svih usluga koje za vas obavljamo.

Arosa Grande osvojila je nagradu HUP-a za 2018.g. u kategoriji malih preduzeća za projekt Tunelske nadstrešnice za sijeno i montažni objekti u poljoprivredi i drvnoj industriji. Upotrebom tunelskih nadstrešnica sijeno se sprema i čuva na prirodan način te nisu potrebne plastične folije koje vjetar raznosi po poljima i kao takve zagađuju okolinu, a sijeno je visoke kvalitete pa u prehrani stoke treba manje dodataka, što rezultira povećanjem kvalitete i kvantitete mlijeka.

Česta pitanja

Kolika je cijena Arosa Grande objekata po m2?

Cijena po kvadratnom metru zavisi o vrsti i površini. Budući da je svaki objekt specifičan i prilagođen željama kupca, opšti cjenovnik nažalost nije dostupan. Prodajni tim izrađuje ponudu ili daje informativnu cijenu u roku od najviše 5 – 10 radnih dana po primitku svih potrebnih podataka za izračun.

Koje je predviđeno vrijeme isporuke objekta?

Vrijeme isporuke određuje se individualno – zavisno o trenutnoj opterećenosti naše firme i veličini objekta. Uobičajeno vrijeme isporuke za objekte je od 45 do 60 dana.

Koliko traja garancija i radni vijek objekta?

Garantni rok za PVC pokrov je 5 godina.

Prema našem iskustvu, radni vijek konstrukcije nije ograničen, budući da su komponente konstrukcije pocinčane i mogu da se bez problema koriste do 30 godina.

Kako se priprema teren?

Teren treba da bude što ravniji. Potrebna je nivelacija terena sa maksimalnim padom do 2% po širini i visini. Tunel se može postaviti na zbijeni pijesak, drobljeni kamen, asfalt ili beton. Potrebna debljina odnosno nosivost tla zavisi o širini, nosivosti konstrukcije i zahtjevima kupca.

Koja boja PVC pokrivača se preporučuje?

U većini slučajeva preporučujemo bijelu svjetlopropusnu ceradu na sredini krova, dok je ostatak objekta u zelenoj, sivoj ili bijeloj boji. Ova kombinacija omogućava dovoljno sunčeve svjetlosti u objektu bez dodatnog vještačkog svjetla, čime se smanjuju operativni troškovi. Dostupne su i druge kombinacije boja iz asortimana proizvođača.

Je li moguće na objekt dodati reklamni znak ili logo?

U mogućnosti smo dodati oglas (po dogovorenoj cijeni), ako nam kupac pravovremeno pošalje reklamni znak ili logo u odgovarajućem digitalnom formatu. Nakon što dobijemo logo i željene dimenzije, izrađujemo nacrt koji zatim prosljeđujemo investitoru na potvrdu.

Jesu li konstrukcije izrađene od čelika ili aluminija?

Sve Arosa Grande konstrukcije izrađene su od čeličnih profila, budući da čelik može izdržati veća opterećenja i ima bolja tehnička svojstva od aluminija kada se koristi u konstrukciji. Čelična konstrukcija je najčešće vruće pocinčana ili (na zahtjev kupca) obojana.

Može li se Arosa Grande objekt spojiti na postojeću zgradu ili objekt?

DA, ali u ovom slučaju je potreban poseban izračun, te potrebno je dostaviti sve podatke o postojećoj građevini.

Da li se Arosa Grande objekti proizvode u Hrvatskoj?

DA, svi Arosa Grande proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj i od materijala certifikovanog EU porijekla.

Da li je moguće naknadno premjestiti objekt na drugu lokaciju?

Da. Cijela konstrukcija zavarena je u procesu proizvodnje i spojena vijcima na licu mjesta. Struktura se može rastaviti.

Što učiniti ako se cerada ošteti?

Možemo ih zamijeniti. Naručitelj snosi sljedeće troškove: demontažu, montažu i završne radove.