Nadstrešnice za spremanje i prosušivanje drveta

Odlično rješenje za spremanje drvenih proizvoda i poluproizvoda koji se skladišteni na takav način prirodno prosušuju i dosušuju te štite od vanjskih uticaja sunca, vjetra, kiše i snijega. Bočne stranice napravljene su od perforirane cerade pa omogućuju konstantno strujanje zraka a prema potrebi imaju i mogućnost rolanja.

Odzračnik – ide po čitavoj dužini objekta, zbog čega je maksimalno izbjegnuta unutrašnja kondenzacija.
Kvalitetna 680 g/m2 cerada njemačkog proizvođača Mehller
Zavjesa vrata
Na bočnim stranicama stavlja se mesh (rupičasta) cerada s mogučnošću rolanja (dizanja u zrak).
Konstrukcija je dupla – izrađena od vruće pocinčanih cijevi koje su ojačane na način da je uprešana crna cijev fi 54mm/4 mm u vanjsku pocinčanu cijev fi 60mm/2mm. Poprečna cijev je isto tako ojačana. Bočne stranice idu u trokutastu rešetku do poprečne cijevi što čini snažnu konstrukciju. Konstrukcija se može temeljiti klinovima u zemlju odnosno asfalt ili se tipla u beton.

Nadstrešnice za prosušivanje drveta su također izrađene u duploj metalnoj konstrukciji kao i višenamjenska skladišta, što im daje potrebnu čvrstoću i dugovječnost.

Česta pitanja

Kolika je cijena Arosa Grande objekata po m2?

Cijena po kvadratnom metru zavisi o vrsti i površini. Budući da je svaki objekt specifičan i prilagođen željama kupca, opšti cjenovnik nažalost nije dostupan. Prodajni tim izrađuje ponudu ili daje informativnu cijenu u roku od najviše 5 – 10 radnih dana po primitku svih potrebnih podataka za izračun.

Koje je predviđeno vrijeme isporuke objekta?

Vrijeme isporuke određuje se individualno – zavisno o trenutnoj opterećenosti naše firme i veličini objekta. Uobičajeno vrijeme isporuke za objekte je od 45 do 60 dana.

Koliko traje garancija i radni vijek objekta?

Garantni rok za PVC pokrov je 5 godina.

Prema našem iskustvu, radni vijek konstrukcije nije ograničen, budući da su komponente konstrukcije pocinčane i mogu da se bez problema koriste do 30 godina.

Kako se priprema teren?

Teren treba da bude što ravniji. Potrebna je nivelacija terena sa maksimalnim padom do 2% po širini i visini. Tunel se može postaviti na zbijeni pijesak, drobljeni kamen, asfalt ili beton. Potrebna debljina odnosno nosivost tla zavisi o širini, nosivosti konstrukcije i zahtjevima kupca.

Koja boja PVC pokrivača se preporučuje?

U većini slučajeva preporučujemobijelu svjetlopropusnu ceradu na sredini krova, dok je ostatak objekta u zelenoj, sivoj ili bijeloj boji. Ova kombinacija omogućava dovoljno sunčeve svjetlosti u objektu bez dodatnog vještačkog svjetla, čime se smanjuju operativni troškovi. Dostupne su i druge kombinacije boja iz asortimana proizvođača.

Je li moguće na objekt dodati reklamni znak ili logo?

U mogućnosti smo dodati oglas (po dogovorenoj cijeni), ako nam kupac pravovremeno pošalje reklamni znak ili logo u odgovarajućem digitalnom formatu. Nakon što dobijemo logo i željene dimenzije, izrađujemo nacrt koji zatim prosljeđujemo investitoru na potvrdu.

Jesu li konstrukcije izrađene od čelika ili aluminija?

Sve Arosa Grande konstrukcije izrađene su od čeličnih profila, budući da čelik može izdržati veća opterećenja i ima bolja tehnička svojstva od aluminija kada se koristi u konstrukciji. Čelična konstrukcija je najčešće vruće pocinčana ili (na zahtjev kupca) obojana.

Može li se Arosa Grande objekt spojiti na postojeću zgradu ili objekt?

DA, ali u ovom slučaju je potreban poseban izračun, te potrebno je dostaviti sve podatke o postojećoj građevini.

Da li se Arosa Grande objekti proizvode u Hrvatskoj?

DA, svi Arosa Grande proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj i od materijala certificiranog EU podrijetla.

Da li je moguće naknadno premjestiti objekt na drugu lokaciju?

Da, cijela konstrukcija zavarena je u procesu proizvodnje i spojena vijcima na licu mjesta. Struktura se može rastaviti.

Šta učiniti ako se cerada ošteti?

Možemo ih zamijeniti. Naručitelj snosi sljedeće troškove: demontažu, montažu i završne radove.