Tuneli za sijeno

Montažni objekti prekrivni PVC pokrivačem koji služe za poljoprivredu, industriju i trgovinu.

Izvedeni su u duploj metalnoj konstrukciji na način da su bočne vanjske stranice ojačane odnosno cijev ø 54 mm/4 mm uprešana je u vanjsku pocinčanu cijev ø 60 mm/2mm što našim tunelima daje izuzetnu čvrstoću.

Mogu se brzo sastaviti na gotovo svakom mjestu, samostojeći su te se mogu sidriti direktno na zemlju bez betonskih temelja.

Naši tuneli pogodni su za brojne primjene: kao skladišna hala za poljoprivredu i industriju, kao hala za spremanje poljomehanizacije, kao sklonište za životinje na ispaši i još mnogo toga.

Kvalitetna 680 g/m2 cerada njemačkog proizvođača Mehller
Tunel je izveden u duploj metalnoj konstrukciji cijev uz cijev, gdje su vruće pocinčane cijevi fi 60/2mm navučene na nosače cijevi fi 54/4mm. Cijevi su duple do poprečne grede.
Klizna vrata – mogućnost postavljanja kliznih vrata koja mogu biti postavljena na oba čela ili prema potrebama kupca.
Temeljenje može biti: klinovima u zemlju, asfalt odnosno tiplanje u beton.

Prednosti

Kratak rok isporuke, brza montaža i dugi vijek trajanja objekta.
Mogućnost proširenja sukladno rastućim zahtjevima za prostorom skladišnog kapaciteta.
Arosa Grande je sinonim za visokokvalitetne, trajne proizvode. Tuneli za sijeno izrađeni su od pocinčanog čelika presvučeni visokokvalitetnom poliesterskom tkaninom.
Naši tuneli za sijeno također su otporni na velika opterećenja vjetrom i snijegom.

Tuneli za spremanje rolo bala sijena predstavljaju odličan način kako kvalitetno pospremiti sijeno, slamu i pri tome uštedjeti do 150€/po grlu preživača u toku 1 godine.

Sijeno je izuzetno važno krmivo i mora ga se obezbijediti u dovoljnim količinama, pri tome vodeći računa o njegovoj kvaliteti posebno u zimskom razdoblju kada je smanjena mogućnost ispaše .
Pravilnim skladištenjem sijena u tunelima čuvamo njegove hranjive sastojke, postižemo bolju kvalitetu sijena, poboljšavamo njegov miris i okus te povećavamo proizvodnju mlijeka do 40%.

Česta pitanja

Kolika je cijena Arosa Grande objekata po m2?

Cijena po kvadratnom metru zavisi o vrsti i površini. Budući da je svaki objekt specifičan i prilagođen željama kupca, opšti cjenovnik nažalost nije dostupan. Prodajni tim izrađuje ponudu ili daje informativnu cijenu u roku od najviše 5 – 10 radnih dana po primitku svih potrebnih podataka za izračun.

Koje je predviđeno vrijeme isporuke objekta?

Vrijeme isporuke određuje se individualno – zavisno o trenutnoj opterećenosti naše firme i veličini objekta. Uobičajeno vrijeme isporuke za objekte je od 45 do 60 dana.

Koliko traja garancija i radni vijek objekta?

Jamstveni rok za PVC pokrov je 5 godina.

Prema našem iskustvu, životni vijek konstrukcije nije ograničen, budući da su komponente konstrukcije pocinčane te se bez problema mogu koristiti do 30 godina.

Kako se priprema teren?

Teren treba da bude što ravniji. Potrebna je nivelacija terena sa maksimalnim padom do 2% po širini i visini. Tunel se može postaviti na zbijeni pijesak, drobljeni kamen, asfalt ili beton. Potrebna debljina odnosno nosivost tla zavisi o širini, nosivosti konstrukcije i zahtjevima kupca.

Koja boja PVC pokrivača se preporučuje?

U većini slučajeva preporučujemo bijelu svjetlopropusnu ceradu na sredini krova, dok je ostatak objekta u zelenoj, sivoj ili bijeloj boji. Ova kombinacija omogućava dovoljno sunčeve svjetlosti u objektu bez dodatnog vještačkog svjetla, čime se smanjuju operativni troškovi. Dostupne su i druge kombinacije boja iz asortimana proizvođača.

Je li moguće na objekt dodati reklamni znak ili logo?

U mogućnosti smo dodati oglas (po dogovorenoj cijeni), ako nam kupac pravovremeno pošalje reklamni znak ili logo u odgovarajućem digitalnom formatu. Nakon što dobijemo logo i željene dimenzije, izrađujemo nacrt koji zatim prosljeđujemo investitoru na potvrdu.

Jesu li konstrukcije izrađene od čelika ili aluminija?

Sve Arosa Grande konstrukcije izrađene su od čeličnih profila, budući da čelik može izdržati veća opterećenja i ima bolja tehnička svojstva od aluminija kada se koristi u konstrukciji. Čelična konstrukcija je najčešće vruće pocinčana ili (na zahtjev kupca) obojana.

Može li se Arosa Grande objekt spojiti na postojeću zgradu ili objekt?

DA, ali u ovom slučaju je potreban poseban izračun, te potrebno je dostaviti sve podatke o postojećoj građevini.

Da li se Arosa Grande objekti proizvode u Hrvatskoj?

DA, svi Arosa Grande proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj i od materijala certifikovanog EU porijekla.

Da li je moguće naknadno premjestiti objekt na drugu lokaciju?

Da, Cijela konstrukcija zavarena je u procesu proizvodnje i spojena vijcima na licu mjesta. Struktura se može rastaviti.

Što učiniti ako se cerada ošteti?

Možemo ih zamijeniti. Naručitelj snosi sljedeće troškove: demontažu, montažu i završne radove.