Višenamjenska skladišta

Naša montažna skladišta su višenamjenska i mogu se koristiti za spremanje poljomehanizacije, repromaterijala, raznih radnih strojeva, uređaja, vozila te ostale robe.

Odzračnik – ide po čitavoj dužini objekta, zbog čega je maksimalno izbjegnuta unutrašnja kondenzacija.
Kvalitetna 680 g/m2 cerada njemačkog proizvođača Mehller
Konstrukcija je dupla – izrađena od vruće pocinčanih cijevi koje su ojačane na način da je uprešana crna cijev fi 54mm/4 mm u vanjsku pocinčanu cijev fi 60mm/2mm. Poprečna cijev je isto tako ojačana. Bočne stranice idu u trokutastu rešetku do poprečne cijevi što čini snažnu konstrukciju. Konstrukcija se može temeljiti klinovima u zemlju odnosno asfalt ili se tipla u beton.
Klizna vrata – klizna vrata mogu biti postavljena na oba čela ili ih prema potrebama kupca, ugrađujemo i na bočne strane objekta. Konstrukcijski, vrata su izvedena kao viseća klizna vrata a veličina otvora vrata, ovisna je o širini objekta, tj. veličina otvora vrata može biti polovica širine objekta, visina kliznih vrata, jednaka je visini poprečne grede objekta.
Ulazna vrata sa ključanicom (mala vrata za osobu)- služe za pojedinačni ulaz čovjeka, kako se ne bi morala otvarati velika klizna vrata, a ujedno se mogu i zaključavati. Mogu biti izvedena bilo gdje na objektu te su veličine 1 X 2 m.

Prednosti

Kratak rok isporuke, brza montaža i dugi vijek trajanja objekta.
Mogućnost proširenja sukladno rastućim zahtjevima za prostorom skladišnog kapaciteta.
Arosa Grande je sinonim za visokokvalitetne, trajne proizvode. Tuneli za sijeno izrađeni su od pocinčanog čelika presvučeni visokokvalitetnom poliesterskom tkaninom.
Naša višenamjenska skladišta također su otporna na velika opterećenja vjetrom i snijegom

Inovativno rješenje protiv kondenzacije – ventilacijski otvor po čitavoj dužini objekta.

Arosa Grande na objekte za skladištenje stavlja po čitavoj dužini objekta ventilacijski otvor te je tako maksimalno izbjegnuta pojava unutrašnje kondenzacije.

Skladišta su također izvedena u duploj metalnoj konstrukciji na način da su bočne vanjske stranice ojačane odnosno cijev ø 54 mm/4 mm uprešana je u vanjsku pocinčanu cijev ø 60 mm/2mm što našim skladištima daje izuzetnu čvrstoću.
Uz klizna vrata na oba čela prema potrebama kupca ugrađujemo i bočna klizna vrata kao i mala vrata za ulaz ljudi.

Česta pitanja

Kolika je cijena Arosa Grande objekata po m2?

Cijena po kvadratnom metru zavisi o vrsti i površini. Budući da je svaki objekt specifičan i prilagođen željama kupca, opšti cjenovnik nažalost nije dostupan. Prodajni tim izrađuje ponudu ili daje informativnu cijenu u roku od najviše 5 – 10 radnih dana po primitku svih potrebnih podataka za izračun.

Koje je predviđeno vrijeme isporuke objekta?

Vrijeme isporuke određuje se individualno – zavisno o trenutnoj opterećenosti naše firme i veličini objekta. Uobičajeno vrijeme isporuke za objekte je od 45 do 60 dana.

Koliko traja garancija i radni vijek objekta?

Garantni rok za PVC pokrov je 5 godina.

Prema našem iskustvu, radni vijek konstrukcije nije ograničen, budući da su komponente konstrukcije pocinčane i mogu da se bez problema koriste do 30 godina.

Kako se priprema teren?

Teren treba da bude što ravniji. Potrebna je nivelacija terena sa maksimalnim padom do 2% po širini i visini. Tunel se može postaviti na zbijeni pijesak, drobljeni kamen, asfalt ili beton. Potrebna debljina odnosno nosivost tla zavisi o širini, nosivosti konstrukcije i zahtjevima kupca.

Koja boja PVC pokrivača se preporučuje?

U većini slučajeva preporučujemo bijelu svjetlopropusnu ceradu na sredini krova, dok je ostatak objekta u zelenoj, sivoj ili bijeloj boji. Ova kombinacija omogućava dovoljno sunčeve svjetlosti u objektu bez dodatnog vještačkog svjetla, čime se smanjuju operativni troškovi. Dostupne su i druge kombinacije boja iz asortimana proizvođača.

Je li moguće na objekt dodati reklamni znak ili logo?

U mogućnosti smo dodati oglas (po dogovorenoj cijeni), ako nam kupac pravovremeno pošalje reklamni znak ili logo u odgovarajućem digitalnom formatu. Nakon što dobijemo logo i željene dimenzije, izrađujemo nacrt koji zatim prosljeđujemo investitoru na potvrdu.

Jesu li konstrukcije izrađene od čelika ili aluminija?

Sve Arosa Grande konstrukcije izrađene su od čeličnih profila, budući da čelik može izdržati veća opterećenja i ima bolja tehnička svojstva od aluminija kada se koristi u konstrukciji. Čelična konstrukcija je najčešće vruće pocinčana ili (na zahtjev kupca) obojana.

Može li se Arosa Grande objekt spojiti na postojeću zgradu ili objekt?

DA, ali u ovom slučaju je potreban poseban izračun, te potrebno je dostaviti sve podatke o postojećoj građevini.

Da li se Arosa Grande objekti proizvode u Hrvatskoj?

DA, svi Arosa Grande proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj i od materijala certificiranog EU podrijetla.

Da li je moguće naknadno premjestiti objekt na drugu lokaciju?

Da, cijela konstrukcija zavarena je u procesu proizvodnje i spojena vijcima na licu mjesta. Struktura se može rastaviti.

Što učiniti ako se cerada ošteti?

Možemo ih zamijeniti. Naručitelj snosi sljedeće troškove: demontažu, montažu i završne radove.