Tuneli za seno

Montažni objekti pokriveni PVC pokrovom za poljoprivredu, industriju i trgovinu.

Izrađuju se u dvostrukoj metalnoj konstrukciji na način da su bočne spoljne strane ojačane, odnosno cev ø 54 mm/4 mm je utisnuta u spoljnu pocinkovanu cev ø 60 mm/2 mm, što našim tunelima daje izuzetnu čvrstoću.

 Mogu se brzo sastaviti na skoro svakom mestu, samostojeći su i mogu se sidriti direktno na zemlju bez betonskih temelja. Naši tuneli su pogodni za brojne primene: kao skladišne hale za poljoprivredu i industriju, kao hale za skladištenje poljoprivredne mehanizacije, kao sklonište za životinje na ispaši i još mnogo toga.

Temeljenje može biti: klinovima u zemlju, asfalt ili tiplovanje u betonu.
Klizna vrata – mogućnost postavljanja kliznih vrata koja se mogu biti postavljena na oba čela ili prema potrebama kupca.
Tunel je izveden u dvostrukoj metalnoj konstrukciji cev u cev, gde su toplo pocinkovane cevi fi 60/2 mm navučene na nosače cevi fi 54/4 mm. Cevi su duple do poprečne grede.
Kvalitetna 680 g/m2 cerada nemačkog proizvođača Mehller

Prednosti

Kratak rok isporuke, brza montaža i dug vek trajanja objekta.

Mogućnost proširenja u skladu sa rastućim zahtevima za prostorom skladišnog kapaciteta.

Arosa Grande je sinonim za visokokvalitetne, trajne proizvode. Tuneli za seno su napravljeni od pocinkovanog čelika presvučenog visokokvalitetnom poliesterskom tkaninom.

Naši tuneli za seno su takođe otporni na velika opterećenja vetrom i snegom.

Tuneli za spremanje rolo bala sena predstavljaju odličan način za kvalitetno spremanje sena i slame i za istovremenu uštedu do 150€/ po grlu preživara u toku od 1 godine.

Seno je izuzetno značajna stočna hrana i mora ga se obezbediti u dovoljnim količinama, uz vođenje računa o njegovom kvalitetu, posebno u zimskom periodu, kada je smanjena mogućnost ispaše.

Pravilnim skladištenjem sena u tunelima čuvamo njegove hranljive materije, postižemo bolji kvalitet sena, poboljšavamo njegov miris i ukus i povećavamo proizvodnju mleka do 40%.

Česta pitanja

Kolika je cena Arosa Grande objekata po m2?

Kolika je cena Arosa Grande objekata po m2? Budući da je svaki objekt specifičan i prilagođen željama kupca, opći cenik nažalost nije dostupan. Prodajni tim izrađuje ponudu ili daje informativnu cenu u roku od najviše 5 – 10 radnih dana po primitku svih potrebnih podataka za izračun.

Koje je očekivano vreme isporuke objekta?

Vreme isporuke se određuje individualno – u zavisnosti od trenutnog obima posla naše kompanije i veličine objekta. Uobičajeno vreme isporuke objekata je od 45 do 60 dana.

Koliko traje garancija i koliki je vek trajanja objekta?

Garantni rok za PVC pokrivač je 5 godina.

Prema našem iskustvu, vek trajanja konstrukcije nije ograničen, jer su komponente konstrukcije pocinkovane i mogu da se bez problema koriste do 30 godina.

Kako se priprema teren?

Teren treba biti što ravniji. Potrebno je nivelisati teren sa maksimalnim padom do 2% po širini i visini. Tunel može da se postavi na nabijeni pesak, lomljeni kamen, asfalt ili beton Potrebna debljina ili nosivost tla zavisi od širine, nosivosti konstrukcije i zahteva kupca.

Koja boja PVC pokrivača se preporučuje?

U većini slučajeva preporučujemo belu transparentnu ceradu na sredini krova, dok je ostatak objekta zelene, sive ili bele boje. Ova kombinacija omogućava dovoljno sunčeve svetlosti u objektu bez dodatnog veštačkog svetla, čime se smanjuju operativni troškovi. Dostupne su i druge kombinacije boja iz asortimana proizvođača.

Da li je moguće na objekt dodati reklamni znak ili logo?

U mogućnosti smo da dodamo oglas (po dogovorenoj ceni), ukoliko nam kupac pravovremeno pošalje reklamni znak ili logo u odgovarajućem digitalnom formatu. Nakon što dobijemo logo i željene dimenzije, izrađujemo nacrt koji zatim prosleđujemo investitoru na potvrdu.

Da li su konstrukcije napravljene od čelika ili aluminijuma?

Sve Arosa Grande konstrukcije su izrađene od čeličnih profila, jer čelik može da izdrži veća opterećenja i ima bolje tehničke karakteristike od aluminijuma kada se koristi u konstrukciji. Čelična konstrukcija je obično toplo pocinkovana ili (na zahtev kupca) obojena. Čelična konstrukcija je najčešće vruće pocinčana ili (na zahtjev kupca) obojana.

Može li se objekat Arosa Grande povezati sa postojećom zgradom ili objektom?

DA, ali u ovom slučaju je potreban poseban proračun i moraju se dostaviti svi podaci o postojećoj građevini.

Da li se Arosa Grande objekti proizvode u Hrvatskoj?

DA, svi Arosa Grande proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj i od materijala sertifikovanog EU porijekla.

Da li je moguće naknadno premestiti objekat na drugu lokaciju?

DA. Cela konstrukcija zavarena je u procesu proizvodnje i spojena vijcima na licu mesta. Struktura se može rastaviti.

Šta učiniti ako se cerada ošteti?

Možemo ih zameniti. Naručitelj snosi sljedeće troškove: demontažu, montažu i završne radove.