Tuneli za spremanje rolo bala sijena predstavljaju odličan način kako kvlitetno pospremiti sijeno, slamu i pri tome uštedjeti do 150€/po grlu preživača u toku 1 godine.

Poznato je da preživači u svojoj hranidbi koriste veliku količinu voluminozne krme koja im je fiziološki nezamjenjiva, a time i najvažnija za opstanak, zdravlje i proizvodnju. Odrasla i mlada grla životinja dnevno ne mogu bez kvalitetnog sijena. Budući je preživačima uz ispašu sijeno osnovna hrana te kao takva mora biti izuzetno kvalitetna. Krave i ostale kategorije goveda u obroku dobiju određenu količinu sijena (od 2-15tak kilograma) u zavisnosti od tehnologije hranjenja. Danas je uvriježena hranidba muznih krava, ali i tovnih grla sa silažom kukuruza i sjenažom trava, međutim, uz svaki taj obrok neophodno im je ponuditi i sijeno. Posebno kvalitetno sijeno mora biti ponuđeno teladi u razvoju.

Sijeno je, prema tome, izuzetno važna krma te ga se mora osigurati u dostatnim količinama, pri tom vodeći brigu nadasve o njegovoj kvaliteti posebno u zimskom razdoblju kada je smanjena mogućnost ispaše . Pravilnim skladištenjem sijena u tunelima čuvamo njegove hranidbene sastojke, postižemo bolju kakvoću sijena, poboljšavamo njegov miris i okus te povećavamo proizvodnju mlijeka do 40%.

Osim za spremanje rolo bala sijena i slame naši tuneli mogu se koristiti za spremanje poljomehanizacije , raznog repromaterijala i slično.

POGLEDAJTE NAŠE REFERENCE!
Tuneli za spremanje rolo bala sijena i poljomehanizacije
Tunel je izveden u duploj metalnoj konstrukciji cijev uz cijev, gdje su vruće pocinčane cijevi fi 60/2mm navučene na nosače cijevi fi 54/4mm. Cijevi su duple do poprečne grede.
Klizna vrata – mogućnost postavljanja kliznih vrata koja mogu biti postavljena na oba čela ili prema potrebama kupca.
Kvalitetna 680 g/m2 cerada njemačkog proizvođača Mehller
Temeljenje može biti: klinovima u zemlju, asfalt odnosno tiplanje u beton.

POGLEDAJTE USPOREDBE DOBIVENOG MLIJEKA I POTROŠNJE HRANE SKLADIŠTENJEM SIJENA U TUNELU ZA SIJENO

Primjere izračuna razlike u slučaju skladištenog i neskladištenog sijena možete pogledati u stručnom članku autora Mr. sc Miroslav Kovač, dipl. ing. – Sijeno – Vrijedna krma za preživače

Specifikacije tunela

Dupla metalna konstrukcija daje objektu bolju otpornost na udare vjetra a njegov parabolični oblik pospješuje lakše klizanje snijega što značajno smanjuje pritisak snježne mase . Naši tuneli se izrađuju u širini od 10m i 12m, a dužina ide u parnom broju prema potrebama kupca s time da visina do poprečne grede ide od 4,2-4,5m.

POGLEDAJTE NAŠE REFERENCE!

Zatražite neobvezujuću ponudu putem kontakt obrasca!